Yeryüzünde Bir Cennet : Yedigöller

Ekim 2010

Cuma günü akşama doğru-haftasonunu Yedigöller’de geçirmek üzere-Ankara’dan yola çıktık. Bolu’ya vardığımızda hava kararmıştı. Yedigöller yolunda İstanbul’dan gelen arkadaşlarımızla buluşarak devam ettik.

Yedigöller’e karayolu ile iki türlü ulaşım mevcut. Bolu tarafından kuzeye 42 km giderek veya Mengen-Devrek yolundan batıya dönerek. Karayolundan diyorum çünkü Yedigöller yolunu gördükten sonra havayolu ile ulaşımı tercih edebilirsiniz. Yol oldukça bozuk. Buraya ilk gelişimde motosiklet ile gelmeyi denemiştim ancak göllere 25 km kala motosikletime acıyıp dönmüştüm.

Araçların far ışığında çadır kurma çalışmaları

Çadır

Çadırlar kurulduktan sonra ısınmak için ateş yaktık.

Ertesi sabah uyandığımda çadırdan gördüğüm manzara

Yedigöller

Sabahın ilk ışıkları ile Deringöl..

Yedigöller

Kamp yerimiz

Yedigöller'de kamp

Mutfak 🙂

Yedigöller

Göl kenarında kahvaltı

Göl kenarında kahvaltı

Kahvaltıda bir de misafirimiz var. Acıkmış olmalı 🙂

Yedigöller

Bu sevimli dostumuza su böreği ikram ediyoruz 😀

sincap besleniyor

Elinden alacağımızı sandı herhalde, böreği kaptığı gibi ağacın tepesine fırladı 🙂

Ağaçta sincap


Kahvaltının ardından çevreyi gezmeye çıkıyoruz. İlk olarak İncegöl


Önceki gelişimden farklı olarak bu sefer İncegöl’ün suyunu bulanık buldum. Mevsimden kaynaklı yağışlar yüzünden olsa gerek. Yazın içinde geldiğimde su içerisindeki balıklar görünecek kadar berraktı.

Yedigöller

Sazlıgöl’den İncegöl’e bakış

Yedigöller

Ve Sazlıgöl. Muhteşem görünüyor. İsminden de anlaşılacağı üzere Sazlıgöl’ün yüzeyi otlarla kaplı. Belki de tüm göl yüzeyi tek bir bitki.

Yedigöller

Sazlıgöl’ü kaplayan otları yakından incelediğimizde çok ince kılcal damarlarla birbirine bağlı minicik yapraklardan oluşan bir bitki ile karşılaşıyoruz. Dedim ya belki de bütün göl yüzeyini tek bir bitki kaplıyor 🙂

Yedigöller

Sazlıgöl’den sonra geyik çiftliğine geçiyoruz. Çiftlik artık kullanılmamakta. Ancak biz görmesek te civarda geyikler var. Bunu gece yarısı çadırda yatarken ormanın derinlerinden gelen geyiklerin ürkütücü sesini duyunca anlıyoruz. Nitekim Nazlıgöl’ün kenarında gezerken yerde geyik pisliklerine rastladık.

Yedigöller

Geyik çiftliği bitki örtüsü açısından oldukça zengin bir yer. Nemli orman tabanında envai çeşit mantar görüyoruz. Hemen hemen hepsini fotoğraflamaya çalıştık.

Yedigöller

Yedigöller

Yedigöller

Yedigöller

Yedigöller

Yedigöller

Yedigöller

Bir tanesi çok farklıydı. Bugüne kadar gördüğüm en büyük mantardı. Yerden yüksekliği 30 cm’e yakın olan bu mantarın büyüklüğü parmaklarım açık halde benim elimden fazlaydı.

Yedigöller

Kanlıca mantarı. Zehirsizdir. Yenilebiliyor.

Yedigöller

Geyik çiftliğinden ayrılıp Nazlıgöl’e geçiyoruz

Yedigöller

Nazlıgöl kıyısında geyik pisliklerini gördüğümüz otluk alan.

Yedigöller

Orman içinde yürürken tertemiz derelere rastlamak mümkün. Su içilebilecek temizlikte.

Yedigöller

Buz gibi sularıyla Dilek Çeşmesi. 7 tane borudan sular akıyor.

Yedigöller

Yürüyüşe devam

Yedigöller

Öğle yemeği için yolda bulduğumuz kuru odunları topluyoruz.

Yedigöller

Karşı taraftan Deringöl kıyısındaki kamp yerimiz.

Yedigöller

Öğle yemeği hazırlıkları esnasında üşüyen ellerimi mutfaktaki küçük tüpte ısıtırken 🙂

kamp yeri

Yemeğin üzerine çayın yanında tatlımız hazır

Yedigöller piknik

Yemekten sonra çevreyi dolaşmaya kaldığımız yerden devam ettik. İlk olarak çalıların arasında bu sevimli kuş ile karşılaştık.

yedigöller kuş

İlginç bir şekilde kuş bizden kaçmıyor, adeta poz veriyor. Sanırım insanlara alışık ya da hiç görmediği için meraklı 🙂

yedigöller kuşu

Yedigöller’deki göllerin en büyüğü Büyükgöl’den manzaralar

Yedigöller

Yedigöller

Benden deretepe.net okurlarına bir kartpostal hediye 🙂

Büyükgöl

Akşam yemeği hazırlıkları. Ocağımız tütüyor 🙂

kamp yeri

Tatlı olarak kavunları ben dilimlemeye çalıştım. Beceriksiz değilim, ortadaki büyük dilimi kendime ayırdım, o kadar torpilim olsun 🙂

Közde mısır

mısır

Yemekten sonra biraz sohbet ettikten sonra ertesi sabah dönüş yoluna çıkacağımız için fazla gecikmeden yattık. Zaten gün boyu gezdiğimizden yorgunduk.

Sabah Yedigöller’den ayrılırken yolda görülecek son bir yer daha var. Yol üzerinden patikaya girdikten yaklaşık 500 mt sonra Pisagor Ağacı.

Yedigöller

Bir kökten çıkıp dallanan ağaç alıştığımız bir durum. İki ayrı ağacın yukarıda birleşmesi ise ilginç.

yedigöller

Zaten bozuk olan yol yağmur çamur ile birleşince 10 numara olmuş 😀

yağmur çamur

Uzaklarda Bolu Dağları..

Bolu

Manzara seyir terasından aşağıda görünen Yedigöller

Yedigöller manzarası

Bir sonraki gezi yazımızda buluşmak üzere..

Yedigöller

Son Aramalar

yedigöller, pisagor ağacı, ankara yedigöller arası kaç km, YEDİGÖLLERE nasıl gidilir, yedigöller milli parkı, yedigöller kahvaltı, ankara bolu yedigöller arası kaç km, yedigöller ankara kaç km, bolu daglari, bolu yedigöllere nasıl gidilir, bolu 7 göller, bolu yedigöller kaç km, ankaradan yedigöllere nasıl gidilir, düzceden yedigöllere nasıl gidilir, ankara yedigöller arası kaç saat, çadır tatili, yedigöller ankara arası kaç km, yedigöller manzaraları, yedigöller nasıl gidilir, mengen yedigöller arası kaç km, bolu yedigöller nasıl gidilir, bolu yedigller, yedigöller ulaşım, ankaradan yedigöller kaç km, geyiklİ ÇADIR YERLERİ

21 üzerine düşünceler “Yeryüzünde Bir Cennet : Yedigöller

  1. Assolist

    Hey gidi Yedigöller, hayatımda belki de hiç bu kadar üşümemiştim…Dağların arasındayız, rüzgar yok ama yağmur planlarımızı bozdu. Isınmak için ateş yakmak, ateş için kuru odun bulmak, odun yaşsa kurutmak gerekebiliyor:) Çadır kuracaksanız kesinlikle yaz olmalı ama gezmek görmek ve doğaya aşık olmak için 4 mevsim YEDİGÖLLER:)

  2. Assolist

    Yedigöller için tavsiyeler:

    1-Yanınızda mangal, semaver, kömür olsa bile KÜÇÜK TÜP şart.
    2-Zeytinyağlı dolma mı yaparsınız, börek mi açarsınız, sucuk mu pişirirsiniz bilemem ama bunlar dışında atıştımalık (çerez, meyve, mevsime göre sıcak içecek) alsanız iyi olur, gezip gezip yorulunca yemeğe kadar midenizi bastırır.
    3-İçme ve kullanma suyu bol bol var, sadece aynınızda taşımak için birkaç bidon bulundurun.
    4-Kamp yapacaklar teçhizatı bilir, ayrıntıya girmeyeceğim ama kamp yapmasanız bile yanınızda yeterince fener ve planladığınızdan bir iki fazla giysi-battaniye bulunsun.
    5-Yol çok bozuk, motorla veya yere yakın bir araçla gitmeye kalkmayın tabi aracınıza çok güvenmiyorsanız…45 km’yi 1.5 saatte giderseniz şaşırmayın ama değecek…:) Şimdilik bu kadar, daha önce giden diğer okuyucular da tüm gezilerde önerilerini paylaşırlarsa sevinirim.

  3. HÜSEYİN AY

    onur abiye katılıyorum ama mayıs değilde haziran olsun yola koyulalım 🙂 çok huzurlu bir ortam. gidip görmeniz gereken bir yer.tabi yazın gitmezseniz üşümeyi biraz göze alın 🙂

  4. ilkay ersin

    yedi göller cennet türkiyemizde görmeniz gereken yerlerden biri bence görmediğiniz birçok hayvanı birçok bitkiyi burada görebilirsiniz gezeceğiniz okadar çok yer vardır ki bazen ürkerek bazen şaşırarak gezersiniz gece olduğundA bilmediğiniz bir çok hayvan sesi uykunuzu kaçırmaya yeterli olucaktır:) ama sabah kaldığınızda gördüğünüz manzara karşısında lal olursunuz öle bir nefes alırsınız ki tüm ciğerlerinizi o oksijenle doldurmak ve bunun bir ömür boyu size yetmesini istersiniz ayrıca şehirde bizim başımızın belası olan sis burada manzara resmine çok ayrı bi güzellik katar ömrünüzden sadece bir gününüzü ayırsanızda bu güzellik bence yaşanmaya değer…

  5. Blnt

    Değerli site yöneticileri;
    yakın zamanda yapmayı plandığımız çadır kampı tatili için hazırlık yapıyordum.Aklıma şu soru geldi;”çadır tatili için yanıma neler almam lazım”aman bişeyler unutmayalım derken internetten araştırmaya başladım.bazı sitelerde ya da bloglarda parça parça bilgiler buldum.Sizler çadır kampını defalarca tecrübe etmiş kişiler olarak ;
    -neler alınmalı(malzeme,giyisi,güvenlik,aydınlatma,yemek pişirme vs )
    -çadır kurarken nelere dikkat edilmeli
    -yanında kimleri götürmeli 🙂 (burası şaka)
    gibi konuları içeren bi yazı hazırlayabilirmisiniz.Kullanışlı olacağına hiç şüphem yok.
    Değerlendirmeniz dileğiyle…

  6. Geri İzleme: Türkiyedeki Milli Parklar

  7. Kenan Yusuf

    Site harika, emeğinize paha biçilemez. Biz de gidicez peki iki güzergah yazmışsınız, yol da bozukmuş, siz hangisini tercih ettiniz. Bir de bu kamp yaptığınız yeri daha ayrıntılı anlatırsanız sevinirim, tam olarak nasıl bulucaz bu noktayı, orda yapmak istiyoruz. başka sorum yok, şimdiden teşekkürler.

  8. MaNaZ Yazının Yazarı

    Merhaba Kenan Bey, güzel düşünceleriniz için teşekkürler.
    Yazıyı yazdıktan sonra bir çok kez tekrar gitme fırsatım oldu Yedigöller’e. Yollar düzeltildi, eskisi kadar kötü değil artık. İstediğiniz yoldan gidebilirsiniz ama bence doğal güzellik olarak Mengen tarafı daha güzel. Kamp yeri olarak heryer güzel. Herhangi bir gölün kenarı olabilir.

  9. semra

    yaa ben bir şey soracaağım şimdi bu yedigöllere kamp yapmak için aracımız yok nasıl gideceğiz hangi otobüsle yada ne bileyim nerden nereye bineceğizzz

  10. Ali Sinan Varlık

    Ben 1 Kasım 2013 te Düzce-Yığılca üzerinden gittim. 3 Kasımda bir daha gidiyorum. Özellikle İstanbul’dan çok yakın ve yol asfalt. Sadece son 1-2 km si toprak yol. O kadar da idare eder. Arabam Hyundai i30 ve yere çok yakın. Buna rağmen çok rahat gittim. Hem yol manzaraları hem de Yedigöller müthiş güzel. Kesinlikle tavsiye ederim. Hatta ilkbaharda da ayrı güzel olduğuna eminim. Mutlaka görmek gerek, anlatmakla olmuyor. Hele yaprak yağmurunu! Yapraklardan toprak görülmüyor. 3 renk var: Turuncu-sarı ve az yeşil ! :-))))

  11. Beste

    Gelecek hafta sonu için abant yedigöller turuna katılmayı düşünüyoruz. Tavsiyeniz nedir? Bu mevsim oraya gitmek için uygun mudur? Gezimizin temel amacı fotoğraf çekmek. Önerebileceğiniz bir başka haftasonu turu var mıdır? Şimdiden teşekkürler

  12. Levent

    Artık mangal semaver ve piknik tupu bile yasak arkadaslar 1 ay once gittim ve ordaki görevlilerin artist hareketkeride cabası yani cekirdek citletir giden.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.